DUNA menti KERÉKPÁRÚT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerékpáros Hírek

A legfrissebb híreket az alábbiakban olvashatja el:

Hírek

 

 

Kerékpárút a Vasfüggöny mentén

Ami eddig szétválasztott, az most összekötődik- hangzott el az Euro Velo útvonal, a vasfüggöny kerékpárút mentén elnevezésű projekt nyitókonferenciáján. 15 ország közel másfél millió eurós támogatást kap.

20 országban 9 ezer kilométeren:

A program célja, hogy a néhai Vasfüggöny mintegy 9000 kilométeres vonalán haladó EuroVelo 13 számú útvonalhoz kacsolódóan elősegítse a kerékpáros elérhetőség javulását a délkelet-európai régióban. Mindehhez az EU régiók kerékpárhálózatainak összekapcsolásával, a kerékpározási és tömegközlekedési lehetőségek összekötésével valamint a kerékpározás, mint fenntartható közlekedési mód népszerűsítésével törekszik hozzájárulni a résztvevő 15 európai partnerszervezet.

A kilencezer kilométer hosszú túraútvonal nagy része kerékpárút lesz, és a Norvég határtól a Fekete tengerig, 20 ország érintésével halad majd, zömmel a volt varsói szerződés egykori tagállamaiban, az egykori vasfüggöny nyomvonala mentén – mondta Michael Cramer, az Európai Parlament tagja, a program egyik kezdeményezője. Hozzátette: a kerékpáros turizmus ma már jelentős gazdaságformáló erő lehet egy-egy térségben, hiszen tapasztaltan pozitív hatásai vannak a helyi kereskedelemben.

Marton Ferenc megyei alelnök a tanácskozást követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy jó lenne, ha nem csak a túra kedvéért kerékpároznánk. Burgenlandban például 20 kilométerrel odébb is biciklivel járnak dolgozni sokan- hangsúlyozta.

Tanulnunk kell a kerékpározás kultúráját

Polgár Tibor, a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője elmondta, a jövő feladata lesz, hogy feltérképezzék a turisztikai szempontból érdekes célpontokat, kiépítsék a tájékozódást segítő  információs (tábla)rendszert, valamint megegyezzenek abban, milyen útvonalon haladjon pontosan a kerékpárút. Polgár Tibor leszögezte, valóban van még mit tanulni a kerékpározás kultúrájáról, de az utóbbi időben egyre nagyobb térben hódít a biciklizés. Míg régen csak a nagyon szegények és a legnagyobb kerékpár rajongók közlekedtek kétkerekűn, addig ma már a felsőbb középosztály is szívesen pattan nyeregre- mondta.

A szombathelyi tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a projekt nagyban segítheti a jövőbeni kerékpáros és turisztikai fejlesztéseket illetve azok európai ismertségét Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megyékben, illetve a Dél-dunántúli régióban.

A projektet szakmailag támogatja az Európai Kerékpáros Szövetség és az Európai Parlament is, mint az EuroVelo hálózat fejlesztését szolgáló kezdeményezést.

Forrás: Friss.hu

Tévhit, hogy télen nem lehet biciklizni

Október végén egyre több ismerősünk teszi le a biciklit, megkezdődik száműzetésük a garázsba, munkahelyre, anyuhoz. Mintha legalábbis télen nem lehetne tekerni. Pedig a küldetés egyáltalán nem lehetetlen, csak jó kiegészítők kellenek hozzá.

Amilyen katartikus tud lenni egy vad tekerés a nyári esőben, ugyanolyan eufórikus élmény bringázni a hóban. S bár gyalogosként, vagy a túlfűtött villamoson ülve sokan néznek sajnálkozva az elemekkel küzdő kerekesekre, kevesen tudják, hogy valószínűleg nekik van a legjobb dolguk. Minden csak egy-két kiegészítő kérdése, a lényeg viszont ugyanaz marad.

Ahogy elkezdődik az őszi-téli időszak, a bicikliseknek három dologgal kell megküzdeniük: a hideggel, a csapadékkal és a széllel. Rossz hír (főleg lányoknak), hogy a téli bringázás nem a megjelenésről szól, itt a praktikumon van a hangsúly, azon belül is főleg az anyagok összetételén és minőségén. Egy-két tippet azért így is találtunk ahhoz, hogy a nők sísapkában is nők maradhassanak.

Az alapszabály az, hogy maradjunk a hétköznapokban használt normál ruhadarabjainknál, és ezeket turbózzuk fel néhány vízhatlan, de jó légáteresztő képességű kiegészítővel. Így nem ázunk el, és a kellemetlen izzadást is elkerülhetjük. A réteges öltözködés (kabát alá két pulcsi) célravezetőbb, mint a vastag pulóver és a vastag kabát - a kezdő téli bringások inkább túlöltözni szoktak, ezért nekik nem is árt a váltóruha.

Fej, tor, potroh

Arra figyeljünk oda, hogy a testünkön hat olyan kiemelt pont van, ami könnyen megfázhat, ha nem vigyázunk rá.

A fejünket mindenképp védenünk kell valahogy, hiszen a hideg menetszéltől könnyen kaphatunk arcüreg, vagy torokgyulladást. A keményebb napokra ajánlott a polár sísapka, ha viszont még elmaradnak a mínuszok, elég a baseball-sapka-kapucni kombináció, vagy a bélelt, kötött sapka.

Fejtájékon a designra szomjas lányokra több cég is gondolt már. A Musunak és a Smugglernek is vannak egyedi, mintás, a száj elé húzható nyakmelegítői. Ha súlyosbodik a helyzet, a szemünket sem árt védeni: akármilyen bután nézünk is ki benne, az átlátszó szemüveg véd a hótól, az esőtől és a széltől is, így elmarad a kellemetlen könnyezés.

Egyesek szerint a vállízületekre is külön oda kell figyelni, ezért pedig már kifejlesztettek egy kabát alá felvehető biciklis poncsót is. Ennél mégis fontosabbnak tűnik egy jó szélálló kabát, aminek szintén vízálló és lélegző anyagból kell készülnie. Ha mégsem tudunk lemondani a jóval elegánsabb szövetkabátról, válasszunk zipzárasat, mert jobban kezelhető menet közben, mint a gombos, amin egyébként is besüvít a szél, és jobban alá kell öltözni.

Szintén érzékeny lehet a csuklónk és az ujjaink, ezért a kesztyű is nagyon fontos kellék télen. De ez sem olyan egyszerű, mint ahogy először tűnik. A kötött kesztyűn átfúj a szél, a béleletlen bőrkesztyű csak 5 fok felett elég meleg, a bélelt bőrkesztyűbe pedig beizzad a kéz.

Bár sok vicces kétujjas kesztyű készül, ha a féket is szeretnénk használni, maradjunk az ötujjasnál. Fagyban nincs megfelelőbb a biciklis boltokban kapható téli kesztyűnél, szintén szélálló, de lélegző anyagból. A kabátujj betűrésével még nagyobb védelemben részesíthetjük a csuklót.

A legérzékenyebb pont

Főleg a lányokra igaz, hogy nagyon könnyen felfáznak. Ezt a medencét és a vesét védő derékmelegítővel lehet kiküszöbölni, de vannak olyan praktikák is, amik az ülést próbálják melegen tartani. Ha más nem, húzzunk rá egy feleslegessé vált sapkát, csak ne felejtsük rajta, mert ugyanúgy kihűl.

Lejjebb kúszva elérkezünk az egyik legérzékenyebb testrészünkhöz, a térdhez. Erre a területre azért kell nagyon vigyázni, mert előfordulhat, hogy megfázik, de ez évekig észrevétlen marad, és csak később jön elő a baj, amikor már nem sok mindent lehet tenni.

Épp ezért ajánlott a hidegben testhez tapadó kerékpáros nadrágot húzni a rendes nadrág alá, vagy ha könnyen azonosulunk a jazz balettos figurájával, anélkül. Az igazán tapasztaltak azt mondják, ezen nem érdemes spórolni, egy ilyen ruhadarab pedig egyébként is évekig kitart.

A térd védelmét fokozhatjuk tépőzáras térdmelegítővel, hasonlóképpen a bokához, amire szintén fejlesztettek már ki hasonló megoldást. A bokamelegítő egyébként arra sem utolsó, hogy leszorítja a nadrágszárat, és megakadályozza, hogy beakadjon a láncba.

Hasonló funkciója a kamáslinak is van, ami nem csak a cipőnket kíméli, de véd a nedvességtől, és melegít is. (Forrás: hvg.hu)

Biciklis pláza lesz Csepelen

"A korábbi Csepeli Fémmű területén a legnagyobb ingatlantulajdonnal rendelkező Indotek Group több fejlesztést is végrehajt a területen. Tízezer négyzetméteren egy Magyarországon még nem alkalmazott koncepcióval biciklis bevásárlóközpontot hoznak létre. A Pedál Marketben 40-50 bringás üzlet lehet, és egy vállalkozásfejlesztő inkubátorház is szerepel a tervek közt.

A létesítmény ötödét kerékpárutak foglalják el, a bérlők rendelkezésére 6 ezer négyzetméteren alakíthatnak majd ki üzleteket a létesítményben. Teltház esetén nagyjából 45–50 bérlő letelepedésére lehet majd számítani. Az építészek óriási konténerekre emlékeztető, kétszintesre bővíthető kereskedelmi egységeket terveztek az épületbe. A bérleti díjak a piacon szokásosnak megfelelően alakulnak; a bérelt terület nagyságától függően 10 és 25 eurós négyzetméterenkénti árak közt mozognak majd.

A potenciális bérlők részéről komoly érdeklődés tapasztalható; ígéretes tárgyalások folynak nemzetközi és hazai sportszer- és kerékpárgyártókkal, valamint nagy- és kiskereskedőkkel egyaránt. Jellinek Dániel, a volt Fémmű területén legnagyobb ingatlantulajdonnal rendelkező Indotek Group vezérigazgatója úgy tervezi, hogy ősz végéig megkötik az előszerződéseket a leendő bérlőkkel.

A kezdetekről a szakember elmondta, hogy az ötletet először a 2011-es Bringa Expón, a kereskedők, gyártók és kerékpárhasználók körében vetették fel. A végleges döntés meghozatalakor sokat számított, hogy a kerékpáros-találkozón a többségnek tetszett a csepeli bevásárlóközpont gondolata, írja a Világgazdaság. A biciklisek Csepelre csábítása egyébként is kézenfekvő volt, hiszen a kerékpárgyártásnak komoly hagyománya, és számos jelenleg is működő képviselője van a szigeten.

A vezérigazgató úgy véli, hogy a kerület üzemépületeinek helyére minél több lakossági és üzleti szolgáltatást kell telepíteni. Szegeden, a tavaly átadott vállalkozói inkubátorház fél év alatt teltházas lett, ezért az ott bevált üzleti modellt elhozzák Csepelre is: a Fémmű területén hamarosan egy inkubátorház építését is tervezik." (Forrás: Index)

Megnyílt az ország első Specialized TesztBázisa!

 

Mi a legjobb módja annak, hogy eldöntse, melyik Specialized modellre van szüksége? Lehet lapozgatni a katalógusokat, olvasgatni a beszámolókat, sőt akár a fórumokon böngészve a „hozzáértők” tanácsait elemezgetni. De sokkal egyszerűbb felülni rájuk, és a saját érzéseinek hinni. Erre most már hazánkban is van lehetőség. Szilvásváradon megnyitotta kapuit a Specialized TesztBázis!

 

Megnégyszerezhető a balatoni kerékpáros körút forgalma!

 A Balatonnál a biciklisturizmus az egyetlen olyan turisztikai ágazat, amely a válság ellenére dinamikusan növekedett, és akár megnégyszerezhető a forgalma, ezért fontos, hogy kormányhatározat született a nagyléptékű fejlesztéséről - nyilatkozta Németh Zsolt a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője az MTI-nek szerdán.

Németh Zsolt szerint nagy előrelépés a balatoni kerékpárturizmusban, hogy a kormány egy múlt heti határozata szerint kiemelt állami fejlesztésnek tekinti a Balaton kerékpáros körútjának komplex minőségi fejlesztését - a Duna menti és a Budapest-Balaton közötti kerékpárutak kiépítésével, fejlesztésével együtt -, és január közepéig át kívánja tekinteni a fejlesztési koncepcióját, forrásigényét és az uniós támogatások bevonási lehetőségét.


A több mint száz balatoni szolgáltató összefogásával két éve megalapított Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet részt vett és továbbra is részt vesz a kormány balatoni kerékpáros turizmust érintő programjának kidolgozásában - mondta az ügyvezető. Mint kifejtette, a helyi vállalkozókból és civilekből álló szervezetük alapításának a célja az volt, hogy javítsanak az egyre népszerűbb balatoni bringakörút szolgáltatásainak minőségén. Ennek részeként egységes szolgáltatói hálózatot kezdtek el kialakítani kölcsönzőkből, szállásadókból és szervízhálózatból, és egységesíteni kívánják a kerékpárút közúti jelzőtáblarendszerét, valamint marketingjét is.

Az elmúlt egy-két évben mintegy 15 kilométernyi új, illetve felújított balatoni kerékpárút szakaszt adtak át, de a 204 kilométer hosszú körút több szakasza még felújításra, szélesítésre vár. Németh Zsolt szerint a turizmus fejlesztésének fontos része az üdülőrégió háttértelepülésein található látványosságok feltárása, újabb bicikli körutak kijelölése. Példaként említette a Kis-Balatont, a Káli-medencét, a Nagybereki lápot és Csisztafürdőt.


Az ügyvezető szerint egyre többen látnak fantáziát a balatoni kerékpárturizmus fellendítésében, ezért a törekvéseikben partnernek mutatkozik a Magyar Turizmus Zrt. mellett, a korábbinál jóval több bicikliszállítási lehetőséget teremtve a MÁV és a Balatoni Hajózási Zrt., valamint a látványosságok és saját látogatópontjai megközelíthetőségének megtervezésében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is.


Pontos adat nincs a balatoni kerékpárutak forgalmáról - amit éves szinten százezres nagyságrendűre becsült a turisztikai egylet - , de a balatoni hajókon és kompokon szállított, idén újabb 15 százalékkal emelkedő bicikliszámból mérhető a növekedés. A tapasztalatok szerint nemcsak a turisták, hanem egyre több helyi lakos és üdülőtulajdonos is igénybe veszi ezeket az utakat. Németh Zsolt a kedvező tapasztalatok közt említette, hogy míg a balatoni szállásadók korábban nem örültek az egyéjszakás vendégeknek, az idén már többen ráálltak a bicikliscsoportok egyéjszakás fogadására, és akadt akinek 20-25 százalékos forgalomnövekedése származott ebből.  (MTI)

Összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat

Összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat, miután elkezdődött a még hiányzó, Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő szakasz építése.
 

    Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere elmondta, nemcsak a turisták, hanem a munkába igyekvők szempontjából is fontos a fejlesztés. Jelezte, elkészült a belvárosi kerékpárút-hálózat fejlesztési terve. Úgy vélte, amennyiben a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút is megvalósul, akkor a város "közép-európai méretekben mérve az élmezőnyben lesz bicikliutak tekintetében".
    Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy független polgármestere kiemelte, a korábban megépült, településről kivezető kerékpárút sokáig a "semmibe vitt". Annak építésekor kötelezték őket a hiányszó szakasz megtervezésére, amely most valósul meg.
    A projekt két részből áll: az egyik helyszínen, a 8202-es számú közút mellett önálló vonalvezetésű kerékpárút épül, míg a másik szakasz Székesfehérvár belterületén valósul meg, nagyobb részben önálló nyomvonalú kerékpárútként. A beruházás összköltsége 169 millió forint, amelyhez a két település mintegy 144 millió forintot nyert uniós pályázaton.
    A fejlesztés eredményeként 3,4 kilométer kerékpárút épül

 

 

 

Téli Sportok

 Hasznos információkhoz juthat:

Itt

Magyarországon is folyt sífelvonó-kabin gyártás!

Amint Balogh Gábortól, a Hajtómű és Felvonógyár akkori dolgozójától megtudtuk, Magyarországon is folyt sífelvonó kabin gyártás a 70-es években. Osztrák megrendelésre nálunk készültek a felvonókabinok, melyek talán azóta is szállítják az utasokat az Alpok valamelyik csúcsára.
- Hogyan kapták ezt a nem mindennapi feladatot?

-1971-ben az akkori Hajtómű és Felvonógyár 3. sz. gyáregységének vezetősége azzal a kéréssel fordult a fiatal dolgozóihoz (mind 30 év alattiak voltunk), hogy egy új termék gyártásának bevezetését vállalnánk-e? A termékhez szükséges technológia közel állt a gyárban használt technológiákhoz. Mi mint ifjú titánok természetesen vállaltuk a sífelvonó kabin gyártásának megszervezését.

Honnan érkezett a megbízás?

- Egy Ausztriában élő magyar származású Úr volt a megrendelő. Az általa adott dokumentációt kellett honosítani. A gyártáshoz szükséges anyagok felkutatását, szerszámok készítését, a gyártási eljárások kidolgozását, a prototípus gyártást mi fiatalok végeztük. A sorozatgyártásban is már mint aktív dolgozók vettünk részt.

- Hova kerültek a kabinok?

- Kb. egy évig folyt a gyártás és kiszállítás. Sajnos azt nem tudom, hogy pontosan hova kerültek az elkészült kabinok.

- Miért lett vége a gyártásnak?

- Az említett gyáregységet az 1973-as évben a Ganz-Mávag-hoz csatolták és ekkor le kellett mondani a további sífelvonó kabinok gyártásáról.

 

 

Kertészkedés

Fűnyírás! Vágás, nyírás, kaszálás?

Önnek mit jelent a fűvágás? Nyírni szokta, vagy vágni, esetleg kaszálni? Lehet kaszálni is nyírni is.

Kaszálás vagy nyírás?

A legtöbbünk számára a fűvágás annyit jelent, hogy levágom a füvet. Ez így is van. Viszont a füvet lehet kaszálni is, nyírni is.

Mikor kaszálom a füvet, akkor az azt jelenti, hogy a levágott szárak egyben maradnak. Ott marad a levágott területen szétterítve, vagy rendre vágva, attól függően mi a további célom vele. Szétterítve hamar megszárad és későbbi felhasználás céljából, mondjuk kazalba lehet rakni. Ha rendre vágtam, akkor aránylag gyorsan be kell gyűjtenem, és el kell vinnem, különben befülled, megrothad.

Fűnyírásnál olyan berendezést használok, aminek a vágókése hosszabb a kaszáénál és egy késházban forog. Itt a vágókés nem csak elvágja tőben a füvet, hanem tovább is darabolja. Akár 1-2 mm-es darabokra is. /Mulcsoz/ Erre még visszatérek. Gép vásárlása előtt alaposan át kell gondolni azt, hogy milyen munkát szeretnék elvégezni.

Létezik: pázsitnyíró, fűnyíró, gazvágó, magas gazvágó, fűkasza. Tolható fűnyíró és önjárós fűnyíró. Vállra akasztható motoros fűkasza és háton hordható motoros fűkasza. Vállheveder nélküli szegélynyíró. Nagy területre fűnyíró traktor. Speciális fűnyíró traktor, ami meredek hegyoldalon is elvégzi a munkát. A paletta nagyon széles, minden munkára kitaláltak már megfelelő gépet.

 

 

 

Erdőgazdálkodás

Az erdő lett a megoldás!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból több erdészeti célú intézkedésre kérhetnek támogatást a gazdálkodók az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. Ötletért, segítségért az erdészeti támogatásokkal kapcsolatban is fordulhatnak a Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadóihoz. (Magyar Agrárkamara)

Az erdôk telepítésének nem mindig a fakitermelés, illetve az abból szerezhetô haszon az elsôdleges célja. Az erdôk kedvezô környezetvédelmi, biodiverzitást növelô hatása nem kérdôjelezhetômeg, de nagyon fontos szerepet játszanak a vidéki lakosság foglalkoztatásában, vagy a megújuló energiaforrások termelésében is. Némely esetben az erdôtelepítés az egyetlen megoldása annak, hogy a mezôgazdasági művelésre szinte alkalmatlan területeket hasznosítsuk. Dikasz Tamás tanácsadó két példát is hozott erre Nógrád megyébôl. Arnold Boglárkáék ôshonos állatok tartásával, tenyésztésével foglalkoznak Ipolyvecén. Teljes mértékben ökológiai gazdálkodásra álltak rá, ezért a takarmány is kizárólag biotermesztésbôl származhat. Saját szántóikon pillangósokat és fűkeverékeket termesztenek. Az alacsony aranykoronájú homokos részeken pedig rozzsal és lucernával próbálkoztak, kevés sikerrel. Biotermesztésben ugyanis igencsak szigorúak a  trágyázás és növényvédelem szabályai, ezért vegyszeres védekezésnélkül a gazdanövényt felverte a gyom, köztük a veszélyes parlagfű.

Ha nem ragaszkodnak a szántóhoz, javasolta a tanácsadó, telepítsenek erdôt. Így 2005-ben, még a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv keretében 19 hektár erdô telepítésére és fenntartására kértek és kaptak támogatást. Az akác szereti a homokot és strapabíró, ezért a mellett döntöttek. A vissza nem térítendô, utófinanszírozású támogatás elsô részletét a telepítés után kapták kézhez. Ennek feltétele volt a szakszerű erdô művelési terv, a talajvizsgálat, illetve a minôsített facsemeték származásának igazolása. A támogatás többi részéhez tíz évre elosztva juthatnak, mintegy a jövedelem kiesést pótolva, amiért szántóról az erdôgazdálkodásra tértek át. Ehhez minden évben kifizetési kérelmet kell benyújtani, tavalytól az eddigiektôl jóval egyszerűbben, az egységes támogatási kérelem keretében. Mire elég mindez?

– Nekünk megvannak az erdô műveléséhez szükséges eszközeink, gépeink, így a támogatás fedezi a költségeket. Az akáccal amúgy is szerencsénk van, a lomb gyorsan összeért a sorok fölött, így már csak a tábla szélén kell a gyomokat irtani tárcsázással. Vadkár nem fenyegeti, ezért a bekerítésre nem kértünk támogatást. A kifizetési kérelmek nyomtatványainak beszerzésében, beadásában Dikasz Tamás kamarai tanácsadóra támaszkodunk, ô készítette a területalapú, illetve az AKG-támogatási kérelmeinket is. Eddig minden rendben ment, a három éves akácerdô gyönyörű, a támogatást utalták és a két ellenôrzéskor sem találtak hibát – sorolta Arnold Boglárka. Sági Gyula nagyapjától örökölt hat hektár földet Hont határában, erdôktôl körülvett vadkáros területen. Az elôdök több, mint ötven évig kukoricát meg gabonát termesztettek benne, akkor még volt munkaerô az ôrzésre. A mai világban azonban ez már megoldhatatlan, miközben a vadak még a rozst is kiették, ezért a legkézenfekvôbb az volt, ha a helyére erdôt telepítenek. Nem értek a gazdálkodáshoz, így az ötletben és a megvalósításban is Dikasz Tamás tanácsaira hagyatkoztam, meséli Sági Gyula. A terület erdôsítéséhez a támogatási határozatot öt éves bontásban már kézhez kaptam, tavasszal vagy még most ôsszel telepítünk. A fajösszetételrôl a talajvizsgálati eredményeket és a terület elhelyezkedését figyelembe véve a területi MgSzH döntött. Nem messze húzódik a nemzeti park és Natura 2000 terület is van a közelben, ezért a 75 százalék akác mellett 10 tájba illô lombos faj alkotja majd az állományt

Erdészeti rendeletek:

A mezôgazdasági területek erdôsítéséhez adható támogatásokat a

88/2007. (VIII. 17.) FVM-rendelet szabályozza.

Ide tartozik az említett mezôgazdasági művelésre kevésbé alkalmas területek erdôgazdasági művelésbe vonása is.

A természeti katasztrófa által sújtott területeken az erdészeti tevékenység visszaállításához és a másodlagos erdôkárok megelôzéséhez ugyancsak kérhetô uniós vissza nem térítendô támogatás:

[32/2008 (III. 27.) FVM-rendelet].

Az erdôk természetes, illetôleg mesterséges felújításának támogatásával az erdôk területének, természeti egyensúlyának és egészségi állapotának megôrzése a cél:

[102/2008. (VIII. 8.) FVM-rendelet].

Üzemszervezési szolgáltatásokhoz, üzemvezetési feladatokhoz, erdei közjóléti létesítmények fenntartásához, erdei iskolák tevékenységéhez:

a 109/2008. (VIII. 27.) FVM-rendelet alapján kérhetô támogatás.

Az erdôk közjóléti célú védelmével és bôvítésével kapcsolatos feladatok, mint a folyamatos erdôgazdálkodás bevezetése vagy az erdészeti ismeretek minél szélesebb körű átadása ugyancsak támogatott tevékenység:

[112/2008. (VIII. 30.) FVM-rendelet].

Az erdészeti géppark korszerűsítéséhez a gépkatalógusban szereplô gépváltozatok, technikai berendezések vásárlása után kapható vissza nem térítendô támogatás:

[144/2008. (XI. 7.) FVM-rendelet].

Az agrárerdészeti rendszerek létrehozásához mezôgazdasági földterületeken egyszeri területalapú támogatás vehetô igénybe:

[46/2009. (IV. 16.) FVM-rendelet].

 

 

 

HIRDETÉSEK

 
Virtuális jogász
szolgáltatásai ITT
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

látogató számláló